postheadericon У НАШОЈ ШКОЛИ

 

Извештај о активностима за време

 Дечије недеље

одржане од 01.10. – 07.10.2018.год.

На самом почетку Дечије недеље одржана је трибина за ученике 3.и 4. разреда на тему

Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање безнасиља.

Трибину су водили стручни сарадници наше школе. Питања о којима су ученици радо дискутовали била су: Да ли се неко у њиховом окружењу понаша насилно; Када се несташлуци претварају у неваљалства; Да ли уметност може утицати на промену понашања код насилника; Деца су замишљала да су родитељи, да замене улоге; Говорили су о томе зашто је свако јединствена особа у околини и како се ствара пријатељска атмосфера у одељењу; одговарали су и још на многа слична питања а пре свега су говорили о својим осећањима и мишљењима, кад су у питању такви односи у њиховој школи и ширем окружењу.

Ученици су били заинтересовани а имали су и презентацију која је својим духовитим и пригодним сликама и стручним вођењем психолога , подстакла ученике да износе своје мишљење.

Другог дана ученици од 1 – 4. разреда имали су радионице на којима су причали и израђивали омиљене књижевне јунаке од картона и другог материјала и тако су започела активности везане за Читалиће, најављујући овогодишњу тему: Књижевни јунак.

 

 

Трећег дана су ученици од 6-8.разреда(неколико група), имали радионице на којима су писали и илустровали своје приче о књижевним јунацима које су спајали: Кад јунак једне приче или књиге ушета у другу. Том приликом смо се подсетили и завичајног писца Драгана Тешовића и његових награђиваних дела за млађе: Доживљаји једне слатке феферонке и за старије: Како васпитати Андроида.

Четвртог дана су ученици завршавали своје радове на радионицама а касније смо имали и госте из Луке , ученике и учитеље са којима је такође одржана трибина на исту тему дечје недеље.

Касније нас је посетио и песник Русомир Арсић чија посета школи допринела веселој и свечаној атмосфери. Ученици су му припремили за дочек неколико песмица из његових збирки песама. Песник је представио своје песме и књиге, поделио материјал и оплеменио овај наш дан, деца су била презадовољна.

 

Истог дана су наши ученици гостовали и у народној библиотеци  поводом књижевног сусрета са поменутим песником.

 

 

Пети дан је био резервисан за посету зоолошком врту где су ученици нижих разреда од својих старијих вршњака наше школе и уз помоћ Наташе Ранђеловић, сазнавала све о животињама. Било им је занимљиво, уживали су сви.

Касније су ученици довршавали своје радове за изложбу на тему Књижевни јунак. Разговарало се у библиотеци о предстојећим активностима везаним за пројекат Читалићи у којем смо ове године по други пут учесници.

У понедељак је одржана приредба поводом завршнице Дечије недеље, уводне активности Читалића и кратко обележавање Европског дана језика тиме што смо имали игроказ Европска заврзлама којим смо уједно представили и омиљеног писца Агату Кристи и које смо припојили овој нашој значајној недељи.

Програм су приредили ученици од 1 – 8. разреда пред публиком која је задовољно учествовала и подржавала ђаке пљескањем, јер је било много песмица, игроказа, рецитација, играња и певања. Велики број ученика је учествовао на приредби јер сви воле да глуме, рецитују, певају, играју…а на крају, већина њих припада Читалићима па су промовисали књиге и  омиљене књижевне јунаке.

Атмосфера је била мање формална, више опуштена и чинило се да сви уживају у текстовима којима наша школска библиотека увек окупља учеснике и држи пажњу публике.

 

школски библиотекар,

Наталија Ђурић

 

 

 

МАЛИ ФУДБАЛ

  1. 10. 2018.

Екипа девојчица у малом фудбалу освојила је друго место на општинском такмичењу.  Учествовало је укупно осам екипа.

  1. 10. 2018.

Екипа дечака у малом фудбалу освојила је друго место на општинском такмичењу. Такође је учествовало осам екипа.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

  1. 11. 2018.

Поводом Дана школе одржано је књижевно вече под називом „Кад омиљени јунак једне књигњ (серије, филма) ускочи у другу причу.На текст „Европска заврзлама“ одржан је игроказ. Представљена је и ручно рађена књига „Прича заборављене старе речи“,која је сачињена поводом две стотине година „Српског рјечника“. Вече је приредила наставница Весна Грујић Николић.

Приредна поводом Дана школе

  1. 12. 2018.

Поводом Дана школе, одржана је приредба под називом „Само да рата не буде“. УЗ много музике и гре, у приредби су се нашли Тесла, Пупин, Ана Франк, и одломак из приповетке „Све ће то народ позлатити“. Приредбу су приредили маставници Катарина Денић и  ИВо Наумоски и учитељице Марија Милановић, Верица Гроздановић и Сања Марјановић.

Leave a Reply

Календар
December 2018
M T W T F S S
« Oct   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Categories