postheadericon Продужени боравак

Постојање продуженог боравка у школи је од великог значаја за децу и родитеље. Родитељи су због савременог начина живота веома заинтересовани за овакав вид рада, јер на тај начин могу да збрину своју  децу и да им пруже адекватну , организовану бригу током радног дана.      Рад у продуженом боравку је необавезан облик васпитно – образовног рада, који се одвија пре и после редовне наставе и има своје педагошке , васпитне, образовне и социјалне вредности.

У циљу пружања помоћи запосленим родитељима, наша школа пружа могућност коришћења продуженог боравка деце. Боравак је отворен и за децу чији родитељи нису запослени , а деца имају потешкоће у савладавању школског градива , извршавању школских обавеза или социјализацији.

Учитељ у продуженом боравку прави распоред и организују активности у складу са интересовањима, жељама и потребама ученика. Време се проводи у измиривању школских обавеза,  игри, радионицама, одмору. Ученицима се поклања пажња и пружа помоћ у учењу и при изради домаћих задатака. Ученици се оспособљавају  да самостално извршавају своје обавезе. Активности у слободном времену имају рекративно – забавни и стваралачки карактер.

За дневни боравак деце у продуженом боравку обезбеђена је учионица која је опремљена тако да у њој свако дете може на креативан начин да користи своје слободно време. Учионица је опремљена великим избором дидактичког материјала , играчкама , друштвеним играма… Поред учионице деци је увек на располагању и коришћење школске библиотеке, школског дворишта и оближњих терена.

Јелена Стевановић, учитељица
Календар
August 2020
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Categories