postheadericon Секције

Литерарна секција

Има бројно чланство и запажене резултате у раду. Сарађује са дечијим часописима. Ученици се представљају својим стваралаштвом организујући књижевне вечери на којима гостују и ученици других школа, а и наши ученици одлазе у друге школе да презентују своје радове. Активни су учесници многих књижевних вечери на нивоу града у Народној библиотеци и Музичкој школи. Секцијом руководи наставница српског језика Весна Грујић-Николић .

* * *

Ликовна секција

Заинтересовани и талентовани ученици кроз програм ове секције могу да се упознају са свим ликовним техникама: цртање, сликање, керамика, графика. Своје радове традиционално излажу на Мајској изложби у Дому културе, а учествују и на ликовним конкурсима. Секцију водe наставнице ликовне културе Маја Радисављевић и Јелена Милојковић.

* * *

Музичка секција – хор

Талентовани ученици имају прилику да свој певачки таленат развијају кроз учешће у хору којим руководи наставник музичке културе Иво Наумоски. Хор је присутан у свим школским и другим јавним манифестацијама. Изводе се дела домаћих и страних композитора. У циљу стицања шире музичке културе програмом хора обухваћени су: канони, уметничке песме, масовне песме и изворне народне песме.

* * *

Луткарска секција

Постоји од 1997. године. Њоме руководе наставници разредне наставе Мирјана Настић и Зорица Стојановски. До сада су са својим ученицима припремиле и извеле 11 представа које се у школи изводе поводом значајних датума – пријем првака, дан школе, дан Светог Саве. Представе су извођене и у Музичкој школи поводом Дана Бора, у Народној библиотеци поводом обележавања важних Међународних еколошкох датума, у приредбама посвећеним деци ометеној у развоју и сл. За ТВ емисију „Најмлађе позориште на свету” на РТС-у снимљена је представа „Пут на Марс”. За ТВ Бор снимљене су две предстве: „Миш и проја” и „Васкрс”. Са својим представама учествовали су на републичким смотрама луткарства у Београду и Алексинцу где су освојили вредна признања.

* * *

Новинарска секција

Постоји од 2005/06. године и њоме руководи професор српског језика Снежана Бојковић. Како иза себе има двадесетогодишње новинарско искуство успешно је упутила ученике у новинарство и пробудила велико интересовање ученика за ову секцију. Иако су у почетку сви желели да буду уредници или креатори спортских и забавних страна, ипак се изнедрила група ученика која се упустила у озбиљније новинарство. Резултат њиховог рада су објављена четири броја школског листа «Радовање».

* * *

Драмска секција

Постоји од 1997. године коју је првенствено водила Весна Грујић-Николић, а данас њоме руководи проф. српског језика Катарина Денић. Већина ученика виших разреда наше школе прошла је кроз ову секцију припремајући и изводећи представе поводом обележавања Дана школе .

Ова секција нуди нашим ученицима могућност да искушају свој глумачки таленат и да јавно наступају, због чега привлачи велики број ђака.

* * *

Спортске секције

Већ традиционално, из године у годину, нижу се бројни успеси ученика на спортском плану. Школски спорт се негује и популаризује на школским секцијама за које постоји велика заинтересованост деце. Секцијама руководе професори физичког васпитања. Живојин Марјановић води секцију фудбала и стоног тениса. Дејан Марјановић секцију кошарке и одбојке, и Ненад Ристић секцију рукомета и стрељаштва.

* * *

Фолклорна секција

Активно ради од 1998. године и њоме руководи Гордана Соринкановић, наставник разредне наставе. Секцију чине заинтересовани ученици од II до Iv разреда. Поред тога што ученици на овим часовима уче да играју многобројна народна кола, они развијају и међусобно другарство. Увежбане народне игре изводе поводом обележавања Дана школе.

* * *

Биолошка секција

У оквиру биолошке секције ученици се упознају са проблемима загађивања и заштите животне средине на локалном нивоуизлетима у подручја деградиранеуи у подручја очуване животне средине, осмишљају и реализују мини-еколошке пројекте, прикупљају природниматеријал и праве збирке, и учествују у реализацији програма Друштва младих истраживача „Еколошки дани Бора“ кроз презентацију својих радова, учествовање на трибинама повод ом обележавања међународних и европских важних еколошких датума. Секцијом руководи наставница биологије Наташа Ранђеловић.

* * *

Секција „Шта Знаш о Саобраћају?“

Постоји у овој школи још од времена њеног настанка . Секцијом су руководили наставници који су у овој школи предавали Техничко образовање . Ове године секцију води наставник Техничко- информатичког образовања Ирена Радоњић. Циљ ове секције је савладавање саобраћајних правила и прописа. Познавањем правила и прописа , учешће у саобраћају свих ученика требало би учини безбеднијим. Поред савладавања правила и прописа на часовима секције учи се и као да безбедно возимо бицикл у саобраћају, како да поштујемо саобраћајне знакове и као безбедно да учествијемо у великом САОБРАЋАЈНОМ СИСТЕМУ.

 * * *

Ритмичка секција

Постоји од шк.2010./11.год. и води је Јелена Стевановић, наставник разредне наставе. Ученици који се одлуче за ову ваннаставну активност имају прилику да, уз музику која диктира ритам, изводе вежбе на партеру са вијачом, лоптом, обручима, као и вежбе равнотеже на греди, уз развијање елеганције покрета.

Календар
September 2020
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Categories