postheadericon Летопис 2018/2019

 Дечије недеље

одржане од 01.10. – 07.10.2018.год.

На самом почетку Дечије недеље одржана је трибина за ученике 3.и 4. разреда на тему

Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање безнасиља.

Трибину су водили стручни сарадници наше школе. Питања о којима су ученици радо дискутовали била су: Да ли се неко у њиховом окружењу понаша насилно; Када се несташлуци претварају у неваљалства; Да ли уметност може утицати на промену понашања код насилника; Деца су замишљала да су родитељи, да замене улоге; Говорили су о томе зашто је свако јединствена особа у околини и како се ствара пријатељска атмосфера у одељењу; одговарали су и још на многа слична питања а пре свега су говорили о својим осећањима и мишљењима, кад су у питању такви односи у њиховој школи и ширем окружењу.

Ученици су били заинтересовани а имали су и презентацију која је својим духовитим и пригодним сликама и стручним вођењем психолога , подстакла ученике да износе своје мишљење.

Другог дана ученици од 1 – 4. разреда имали су радионице на којима су причали и израђивали омиљене књижевне јунаке од картона и другог материјала и тако су започела активности везане за Читалиће, најављујући овогодишњу тему: Књижевни јунак.

 

Трећег дана су ученици од 6-8.разреда(неколико група), имали радионице на којима су писали и илустровали своје приче о књижевним јунацима које су спајали: Кад јунак једне приче или књиге ушета у другу. Том приликом смо се подсетили и завичајног писца Драгана Тешовића и његових награђиваних дела за млађе: Доживљаји једне слатке феферонке и за старије: Како васпитати Андроида.

Четвртог дана су ученици завршавали своје радове на радионицама а касније смо имали и госте из Луке , ученике и учитеље са којима је такође одржана трибина на исту тему дечје недеље.

Касније нас је посетио и песник Русомир Арсић чија посета школи допринела веселој и свечаној атмосфери. Ученици су му припремили за дочек неколико песмица из његових збирки песама. Песник је представио своје песме и књиге, поделио материјал и оплеменио овај наш дан, деца су била презадовољна.

Истог дана су наши ученици гостовали и у народној библиотеци  поводом књижевног сусрета са поменутим песником.

Пети дан је био резервисан за посету зоолошком врту где су ученици нижих разреда од својих старијих вршњака наше школе и уз помоћ Наташе Ранђеловић, сазнавала све о животињама. Било им је занимљиво, уживали су сви.

Касније су ученици довршавали своје радове за изложбу на тему Књижевни јунак. Разговарало се у библиотеци о предстојећим активностима везаним за пројекат Читалићи у којем смо ове године по други пут учесници.

У понедељак је одржана приредба поводом завршнице Дечије недеље, уводне активности Читалића и кратко обележавање Европског дана језика тиме што смо имали игроказ Европска заврзлама којим смо уједно представили и омиљеног писца Агату Кристи и које смо припојили овој нашој значајној недељи.

Програм су приредили ученици од 1 – 8. разреда пред публиком која је задовољно учествовала и подржавала ђаке пљескањем, јер је било много песмица, игроказа, рецитација, играња и певања. Велики број ученика је учествовао на приредби јер сви воле да глуме, рецитују, певају, играју…а на крају, већина њих припада Читалићима па су промовисали књиге и  омиљене књижевне јунаке.

Атмосфера је била мање формална, више опуштена и чинило се да сви уживају у текстовима којима наша школска библиотека увек окупља учеснике и држи пажњу публике.

школски библиотекар,

Наталија Ђурић

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

  1. 12. 2018.

Екипа наше школе учествовала је на републичком такмичењу у пливању, које је одржано у Крагујевцу.Остварили су следеће резултате:

Наташа Стевановић, IV/2, 10. место, краул;

Сара Арсенијевић, V/1, 8. место,краул;

Ена Ивановић, II/2 , 10. место, прсно;

Миња Стојадиновић, V/1,6. место, прсно;

Лука Илић, III/3, 14. место, леђно;

Сара Илић, VI/3, 10. место, леђно;

Нађа Вукмировић, VIII/3, 9. место, леђно.

Екипу је водио наставник Дејан Марјановић

КЛИКЕРАШИ

Почео је нови круг такмичења “Кликераша”, па да се подсетимо прошлогодишњих најуспешнијих ученика. Велики број ученика је учествовао и постигао резултате, али су ученици прошлогодишњег другог разреда, Ленка Милутиновић и Коста Пајкић били најуспешнији и освојили на свим нивоима такмичења 1. и 2. место. Ленка је учествовала и на републичком такмичењу у Алексинцу где је освојила 2. место. Све похвале ученицима и њиховој учитељици, Марији Милановић.

Надамо се да ће у овој школској години бити такође успешни, као и њихови другари из школе који се такмиче ове године.

ДАН ШКОЛЕ

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

ОДБОЈКАШКИ ТУРНИР

РЕЗУЛТАТИ СА ТАКМИЧЕЊА

Општинско такмичење из Енглеског језика

  1. 2. 2019.

Општинско такмичење из енглеског језика одржано је у школи „Трећи октобар“. На такмичењу су учествовали следећи ученици 8. разреда наше школе: Ана Ивановић, Тамара Пушица и Лука Петровић. Лука и Ана су се пласирали на окружно такмичење. Лука је освојио 34, а Ана 32 бода. Обоје су освојили треће место.

Општинско такмичење из физике

23. 2. 2019.
На општинском такмичењу из физике, ученице шестог разреда: Сара Станојевић и Тијана
ТРајковић, освојиле су друго и треће место и пласирале се на окружно такмичење. Ментор је
наставница Минка Милићевић.

Општинско такмичење из историје

  1. 3. 2019.

На општинском такмичењу из историје ученици шестог разреда Тамара Сојановска (1. место) и Филип Станојевић, Милица Јовановић и Соња Татић (2. место) пласирали су се на окружно такмичење. Ученице седмог разреда Цвета Грујић и Магдалена Милојковић освојиле су прво и друго место и пласман на окружно такмичење. Ученици осмог разреда Вељко Кадрић и Анђела Петковић освојили су прво и треће место и пласман на окружно такмичење. Ментор је наставница Лидија Савић Волановић.

Општинско такмичење из биологије

  1. 3. 2019.

На општинском такмичењу из биологије ученице седмог разреда Марина Атанасов и Миа Радовић освојиле су прво и треће место и пласман на окружно такмичење.Ментор је наставница Катарина Дамњановић. Ученица осмог разреда Дуња Јошић,коју је припремамла наставница Наташа Ранђеловић, освојила је прво место и пласман на окружно такмичење.

Општинско такмичење из математике

  1. 3. 2019.

На општинском такмичењу из математике ученик седмог разреда Јован Станић пласирао се на регионално такмичење.  Ментор је наставница Драгица Ступаревић. Ученца осмог разреда Тијана Трајковић освојила је друго место и пласман на регионално такмичење. Ученица осмог разреда Јована Стојановска освојила је треће место. Ментор је наставник Саша Јовановић.

Општинско такмичење из српског језика

  1. 3. 2019.

На општинском такмичењу из српског језика треће место и пласман на окружно такмичење освојила је Соња Татић, ученица шестог разреда. Ментор је наставница Весна Грујић Николић.

Окружно такмичење из физике

  1. 3. 2019.

На окружном такмичењу из физике, Сара Станојевић, ученица шестог разреда, освојила је друго место са 80 поена и пласирала се на републичко такмичење. Ментор је наставница Минка Милићевић.

Календар
December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Categories