postheadericon Упис у први разред

Драги родитељи,

Полазак у школу је свечани тренутак за свако дете, пун узбуђења и непознаница и за дете и за вас. Зато је важно да све припреме за полазак у први разред извршите на време, а то значи да ваше дете припремите за полазак у школу и да га упишете у школу коју желите.

 

Са колико година дете може да се упише у школу?

У први разред уписује се дете које пре почетка школске године има између 6,5 и 7,5 година, односно деца рођена у периоду између 1. марта 2010. и 1. марта 2011. године.

Дете старије од 7,5 година може да се упише у први разред или одговарајуће разреде на основу претходне провере знања, ако због болести или других разлога није било на време уписано. Дете млађе од 6,5 година може такође бити уписано уколико се у школи провером његове спремности утврди да је припремљено за полазак у први разред.

Када можете уписати дете у школу?

Од 1. јануара текуће године можете посетити школу у коју желите да упишете дете како бисте се упознали са особљем школе и распитали о процедури уписа. У току јануара месеца можете уписати дете у жељену школу без обзира на рејонизацију, подношењем захтева управи школе.

Која документа су неопходна за упис у први разред?

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Извештај и налаз лекара о специјалистичком прегледу (издаје надлежни Дом здравља, а обраћате се најпре педијатру који ће вас упутити на неопходне прегледе)
  • Доказ о пребивалишту родитеља/старатеља
  • Потврда о похађању припремног предшколског програма

Након уписа педагог школе ће тестирати ваше дете како би се утврдило да ли му је потребна додатна подршка у циљу постизања бољих резултата током школовања.

Коју школу ваше дете може да похађа?

Подручје у коме живите припада одређеној школи и свака школа је дужна да упише дете са свог подручја. Међутим, можете одабрати да упишете дете у школу коју ви желите да похађа 01. фебруара текуће године. Да бисте остварили то право подносите захтев одабраној школи за упис детета у први разред. Даља процедура око уписа тече нормално.

Slika za o nama

Календар
September 2019
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Categories