postheadericon Упис у први разред

Драги родитељи,

Полазак у школу је свечани тренутак за свако дете, пун узбуђења и непознаница и за дете и за вас. Зато је важно да све припреме за полазак у први разред извршите на време, а то значи да ваше дете припремите за полазак у школу и да га упишете у школу коју желите.

 

Са колико година дете може да се упише у школу?

У први разред уписује се дете које пре почетка школске године има између 6,5 и 7,5 година, односно деца рођена у периоду између 1. марта 2014. и 1. марта 2015. године.

Дете старије од 7,5 година може да се упише у први разред или одговарајуће разреде на основу претходне провере знања, ако због болести или других разлога није било на време уписано. Дете млађе од 6,5 година може такође бити уписано уколико се у школи провером његове спремности утврди да је припремљено за полазак у први разред.

Када можете уписати дете у школу?

Од 1. јануара текуће године можете посетити школу у коју желите да упишете дете како бисте се упознали са особљем школе и распитали о процедури уписа. У току јануара месеца можете уписати дете у жељену школу без обзира на рејонизацију, подношењем захтева управи школе.

Која документа су неопходна за упис у први разред?

 • Извод из матичне књиге рођених
 • Извештај и налаз лекара о специјалистичком прегледу (издаје надлежни Дом здравља, а обраћате се најпре педијатру који ће вас упутити на неопходне прегледе)
 • Доказ о пребивалишту родитеља/старатеља
 • Потврда о похађању припремног предшколског програма

Након уписа педагог школе ће тестирати ваше дете како би се утврдило да ли му је потребна додатна подршка у циљу постизања бољих резултата током школовања.

Коју школу ваше дете може да похађа?

Подручје у коме живите припада одређеној школи и свака школа је дужна да упише дете са свог подручја. Међутим, можете одабрати да упишете дете у школу коју ви желите да похађа 01. фебруара текуће године. Да бисте остварили то право подносите захтев одабраној школи за упис детета у први разред. Даља процедура око уписа тече нормално.

Slika za o nama

Ми смо:

 • Школа са дугом традицијом;
 • Школа која има 100% заступљен стручни кадар;
 • Остварујемо висок квалитет у настави планирањем и организовањем стручног усавршавања целог колектива, као и индивидуалним усавршавањем наставника;
 • Бројно је учешће наших ученика на такмичењима свих рангова уз остварене високе пласмане и награде;
 • Наши бивши ученици постижу запажене резултате и у средњим школама и међу најбољима су;
 • Пружамо ученицима могућност да задовоље своја интересовања кроз различите посебне програме ваннаставних активности;
 • Естeтски унапређујемо животну и радну средину;
 • Наши наставници стално уводе иновације у наставу и ваннаставне активности;
 • Имамо добру сарадњу са родитељима и локалном заједницом;
 • Предност наше школе је постојање продуженог боравка за ученике првог и другог разреда. Више о продуженом борваку прочитајте ОВДЕ.

30.3.2020. – Важно обавештење за упис деце у 1. разред налази се ОВДЕ

Поштовани родитељи будућих првака,

Упис у први разред Основне школе „Душан Радовић“ за школску 2021/2022. годину је у току. Упис деце у први разред врши се код секретара школе сваког радног дана у периоду од 8 до 15 часова. Тестирање детета уписаног у школу врши педагог школе, а заказивање тестирања врши се код секретара школе приликом уписа.

У први разред уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година (деца рођена од 1.3.2014. године до 28.2.2015. године)Деца од шест до шест и по година (деца рођена од 1.3.2015. године до 31.8.2015. године) могу се уписати на захтев родитеља, након провере спремности за полазак у школу.

Ако дете старије од седам и по година због болести или других оправданих разлога није још уписано у школу, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања коју обавља тим састављен од наставника разредне наставе, педагога и психолога школе.

Неопходна документација за упис:

Потврда о здравственом прегледу детета;

Уверење о завршеном припремном предшколском програму – доставља се накнадно по добијању од предшколске установе;

ЈМБГ детета и родитеља.

Основна школа је дужна да упише свако дете са подручја школе.
Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на основу писменог захтева родитеља,у складу са просторним и кадровским могућностима школе.


Share

Facebook

УЧИТЕЉИ(ЦЕ) БУДУЋЕГ ПРВОГ РАЗРЕДА

У ШКОЛСКОЈ 2021/2022. ГОДИНИ

Саша Милијић
Јасмина Табаковић
Нена Николић

Обавештење о новој процедури уписа у 1. разред

Календар
December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Categories